Productie van ééndagskuikens
De eieren die bebroed moeten worden, verzamelen we bij onze eigen vermeerderaars en worden in geklimatiseerde vrachtwagens getransporteerd naar de eierzaal. Hier benevelen we de eieren om ze vervolgens zo clean mogelijk in de broedmachine te plaatsen. Zo verlagen we de ziektedruk. Eens in de broedmachine – waarin 130.000 eieren geplaatst kunnen worden – keren de eieren elk uur met maximum 45 graden. Door het natuurlijk broedproces na te bootsen, vermijden we dat een kuiken tegen één kant van de eiwand zou groeien.
Na 18 dagen in de broedmachine te hebben gezeten, gaan de eieren door de schouwing. Hier worden de eieren automatisch gescand zodat de onbevruchte eieren geëlimineerd worden. De bevruchte eieren worden naar het kiplokaal gebracht waar onze machines ervoor zorgen dat alle kuikens gelijktijdig uitkomen. Eens de kuikens geboren zijn, worden de eierschalen verwijderd en kunnen ze hun kropje vullen met vochtige vezel. Hierdoor wordt de darmontwikkeling al gestimuleerd nog voor het kuiken getransporteerd wordt.
Nadat de kuikens 21 dagen in ons gezelschap vertoefd hebben, nemen wij hier afscheid van hen. Dit betekent echter niet het einde van onze service. Zelfs na verkoop volgen wij de verdere groei van de kuikens met veel plezier op.